
Czy masz ochotę na coś bogatego i czekoladowego, czy kremowego i orzechowego, mamy przepis na krówki dla Ciebie!
Dzięki tym niezaprzeczalnie pysznym przepisom na krówki, na pewno znajdziesz przynajmniej jeden, który zaspokoi twój słodki głód. Te krówki z dodatkiem konopi to przepis, który musisz wypróbować! Jest tak gładka i dekadencka, że będziesz się zastanawiać, jak to możliwe, że sam ją zrobiłeś.
Krówki z dodatkiem konopi
Składniki:
- 1/2 szklanki masła
- 3-5 gramów kwiatu marihuany
- 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
- 3 filiżanki topiącej się czekolady
- 1 filiżanka orzechów włoskich (opcjonalnie)
Instrukcje:
- Aktywuj konopie, mieląc je i piekąc w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 250° F.
- Sklaruj masło na średnio-wysokim ogniu, usuwając wszystkie białe mleczne substancje stałe, pozostawiając tylko półprzezroczysty żółty olej maślany.
- Infuzuj konopie w sklarowanym maśle w podwójnym kotle przez 1 godzinę. Odcedź i wyciśnij olej z konopi za pomocą ściereczki do serów.
- Jeśli używasz skoncentrowanej marihuany, możesz pominąć pierwszy krok i dodawać marihuanę do sklarowanego masła przez 20 minut. Jeśli używasz obu, poczekaj aż suche zioło zostanie odcedzone od masła, a następnie wróć częściowo zalany olej do podwójnego kotła i dodaj koncentraty, aby kontynuować infuzję przez 20 minut.
- Gdy masło się rozpuści, podziel ¼ szklanki do średniego rondla i wysmaruj masłem kwadratową patelnię 9X9 na krówki. Pozostałym masłem polej posiekane orzechy w naczyniu żaroodpornym. Posolić orzechy i opiekać w piekarniku przez 10 minut lub tak na 350° F.
- Podgrzać masło w rondelku na małym ogniu. Wymieszać czekoladę i słodzone mleko skondensowane. Ciągle mieszać do uzyskania gładkiej masy, następnie dodać orzechy, wymieszać do połączenia.
- Wlać gorącą masę krówkową na wysmarowaną tłuszczem patelnię. Delikatnie postukać o blat, aby usunąć pęcherzyki powietrza i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby masa zastygła.
- Zdjąć z patelni, pokroić na kwadraty, przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce. Podawaj na zimno.