Te chrupiące zbożowe przysmaki są naprawdę proste i super pyszne. Masło orzechowe, czekolada i marihuana!
Te czekoladowe batoniki zbożowe z masłem orzechowym z dodatkiem konopi są idealnym przysmakiem dla ciebie i twoich przyjaciół. Dla każdego miłośnika czekolady i masła orzechowego, ten przepis z konopiami indyjskimi rozpieści wszystkie twoje kubki smakowe. Można je trzymać na ciepło lub nawet zamrozić, w każdym razie jest to idealny jadalny przysmak.
Czekoladowe batoniki zbożowe z masłem orzechowym na bazie konopi indyjskich
Składniki:
- 4 do 6 gramów kwiatu marihuany
- 1 filiżanka masła
- 7 filiżanek pianek marshmallows (1 torebka)
- 8 filiżanek płatków śniadaniowych z masłem orzechowym lub dowolnych płatków śniadaniowych
- 1 duży batonik z mlecznej czekolady (opcjonalnie)
Instrukcje:
KROK 1. DEKARBOKSYLACJA MARIHUANY
Po pierwsze, zważ i zmiel konopie. Umieść papier pergaminowy na blasze do pieczenia i ustaw piekarnik na 225 stopni F. Usuń oczywiście wszystkie duże łodygi i nasiona. Umieść marihuanę na blasze i rozłóż równomiernie. Gotuj przez półtorej godziny. Kiedy będzie gotowa, będzie wyraźnie ciemniejsza lub brązowsza i będzie miała bardzo ostry i aromatyczny zapach.
KROK 2. KLARYFIKUJ MASŁO
Pokrój masło w kostkę i umieść je w średnim rondlu na średnim ogniu. Podgrzewaj je do momentu, aż biała mleczna substancja stała zacznie oddzielać się od oleju i wypłynie na wierzch w postaci spienionej białej warstwy, którą możesz ostrożnie wyłowić. W ten sposób zostaną Ci tylko tłuszcze i oleje. Ale, po zakończeniu olej będzie złoty i jasne i będzie idealny dla cannabutter
KROK 3. INFUZJA KONOPI I MASŁA
Teraz połączymy sklarowane masło i aktywowaną marihuanę w górnej części podwójnego kotła. Infuzja może iść w 30 minut lub tak przyrostów, aby sprawdzić poziom wody w podwójnym kotle. Ponadto, mieszaj mieszaninę przez minimum 1 godzinę do maksimum 3 godzin. Kiedy masło będzie gotowe, stanie się ciemniejsze i bardziej zielone. Teraz przefiltruj je przez kilka warstw płótna serowego lub sita o drobnych oczkach. Na koniec wyciśnij jak najwięcej oleju z masła, aby uzyskać silny cannabutter.
KROK 4. ZRÓB BATONIKI ZBOŻOWE
Następnym krokiem jest oddzielenie cannabutter. Jedną łyżkę stołową do naszej górnej miski z podwójnym bojlerem i drugą łyżkę stołową do posmarowania masłem naczynia 9X13. Następnie pozostałe masło trafi do dużego rondla na średnim-niskim ogniu. Po roztopieniu, dodaj pianki marshmallows. Mieszaj na średnim ogniu, aż do całkowitego roztopienia. Zdejmiemy z ognia i jeszcze gorące płatki zbożowe wsypiemy do rondla i dokładnie wymieszamy. Mieszaj tak długo, aż płatki będą równomiernie i w pełni pokryte. Teraz przelej masę do uprzednio posmarowanej masłem formy 9X13. Użyj wosku lub papieru pergaminowego i wciśnij batony bardzo mocno w kształt patelni.
KROK 5. POLEJ CZEKOLADĄ: Opcjonalnie
Dodaj połamaną na kawałki tabliczkę czekolady do podwójnego kotła z łyżką masła i pozwól jej się rozpuścić. Po mniej więcej 5 minutach powinna być na tyle roztopiona, aby można było ją wymieszać i nadać jej połysk. Posmaruj roztopioną czekoladę na wierzchu. Dużą ilością czekolady lub tylko posypką.
***Pozwól im całkowicie ostygnąć, zanim pokroisz je na co najmniej 12 kawałków. Pyszne na zimno, ciepło, gorąco, a nawet mrożone.***
0 0 głosowanie Artykuł Ocena