Przyprawy na bazie marihuany to doskonały sposób, aby się naćpać i jednocześnie cieszyć się pysznym posiłkiem. Zachowaj akcesoria do następnej sesji!
Przygotowując swoje "cannacondiments", powinieneś pamiętać, że moc twoich przypraw z dodatkiem konopi zależy od temperatury, w której gotujesz i czasu gotowania.
Aby uzyskać najlepsze rezultaty, czas gotowania powinien wynosić od 15 minut do godziny, na średnio-niskim ogniu (w zależności od tego, co gotujesz).
Przyrządzanie przypraw na bazie konopi indyjskich
Domowe Cannabutter
Masło kajmakowe jest powszechnie używaną przyprawą w przygotowywaniu różnego rodzaju sosów.
Możesz użyć oleju, masła lub tłuszczu zwierzęcego, aby przygotować swoje cannabutter.
Materiały/składniki
- 7 gramów (1/4 uncji) pokrojonych, zmielonych lub połamanych liści marihuany
- Kostka niesolonego masła
- Serwetka
- Cedzak z siatką drucianą
Przygotowanie
- Roztop masło na wolnym ogniu.
- Dodaj zmieloną marihuanę i wymieszaj.
- Pozostaw całość na dwie i pół godziny, utrzymując niską temperaturę. Nie dopuść do zagotowania.
- Odstaw na bok do ostygnięcia
- Wlej mieszankę do sitka z podwójną wyściółką i pozwól jej odcieknąć do miski.
- Przytrzymaj wszystkie brzegi płótna i delikatnie wyciśnij, aby wydobyć więcej soku
- Delikatnie wymieszaj masło
- Wypełnij swój pojemnik Tupperware wyłożony papierem woskowym
- Odstaw do lodówki, aby masło stało się twarde
Gorący sos BBQ
Gorący sos BBQ to dreszczyk emocji związany z gorącym smakiem i wysoką temperaturą. Dodanie ostrej przyprawy do BBQ może dać Ci pyszną rozkosz delektowania się BBQ w stanie podwyższonej temperatury.
Składniki
- Funt czerwonych, ostrych papryczek chili
- Pięć pomidorów
- Ząbek czosnku
- Jeden i pół filiżanki jabłkowego cydru lub octu kokosowego
- Pół filiżanki wody
- Dwie łyżeczki soli
- Masło kannabinoidowe (4 łyżki stołowe)
- Łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie
- Oderwij łodygę od papryczki chili i zmiel ją w blenderze.
- Rozgrzej piekarnik do 200°C
- Obrać ząbek czosnku, ułożyć na blasze razem z pomidorami
- Spryskać czosnek i pomidory oliwą z oliwek i piec w piekarniku przez 30 minut.
- Zmiksować pomidory i czosnek
- Podgrzewać zmiksowaną papryczkę chili w rondlu na średnim ogniu przez 20 minut.
- Dodać sól i ocet do papryki chili podczas podgrzewania.
- Zmiksować pomidory i czosnek do gładkości i dodać do podgrzanej papryczki chili.
- Dodaj cannabutter i podgrzewaj na bardzo małym ogniu przez 2-3 minuty.
- Podawaj z grillem
Olej kokosowy i miód nasączony marihuaną
Miód jest uwielbiany za szeroki wachlarz zastosowań dzięki swoim właściwościom przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym.
Dodanie do miodu marihuany daje ci możliwość korzystania z leczniczych właściwości miodu i jednocześnie leczenia się!
Składniki
- Trzy i pół grama zmielonych, pokrojonych lub połamanych konopi indyjskich
- Pół filiżanki oleju kokosowego
- 300 gramów (11oz) miodu
Przygotowanie
- Umieść konopie w szklanym słoiku
- Wlej olej kokosowy do szklanego słoika i szczelnie zamknij szklany słoik
- Umieść szklany słoik we wrzącej wodzie na 2 godziny
- Przecedź napar używając ściereczki serowarskiej. Wyciśnij porządnie, aby wydobyć olej z naparu
- Teraz masz olej kokosowy nasączony konopiami indyjskimi.
Przygotowanie miodu z konopi
- Dodaj 1 uncję oleju kokosowego z konopi do 11 uncji miodu.
- Wymieszaj mieszankę w blenderze
- Delektuj się herbatą lub owocami.
Balsamiczny winegret z dodatkiem konopi indyjskich
Balsamiczny winegret z dodatkiem marihuany to prosta w przygotowaniu przyprawa, ale dość mocna w użyciu. Delektuj się wytrawnym smakiem balsamicznego winegretu nasączonego marihuaną z sałatkami lub zupą, podczas gdy będziesz się rozkoszować euforią wyższości.
Składniki
- Pół filiżanki musztardy Dijon
- Trzy łyżki stołowe brązowego cukru
- łyżeczka soli
- Cebula w proszku
- Trzy czwarte filiżanki oliwy z oliwek nasączonej THC
- Jedna czwarta filiżanki octu balsamicznego
- Ząbek zmiksowanego czosnku
- Zmiksowany lub sproszkowany pieprz
Przygotowanie
- Dodaj musztardę Dijon, brązowy cukier, cebulę w proszku, sól, pieprz, czosnek w proszku do miski i dobrze ubij.
- Dodaj ocet balsamiczny i oliwę z oliwek nasączoną THC do miski.
- Dobrze wymieszaj
- Podawać z sałatką
Majonez nasączony marihuaną
Możesz cieszyć się swoimi burgerami, gotowanymi jajkami, kanapkami BLT, itp. z majonezem nasączonym marihuaną i jednocześnie się leczyć.
Składniki
- Dwa żółtka jaj
- Dwie łyżki stołowe musztardy Dijon
- Cztery łyżki stołowe białego octu winnego
- Dwie łyżeczki soli
- Jedna i trzy czwarte szklanki oleju rzepakowego
- Dwie łyżki stołowe oleju kokosowego nasączonego marihuaną
Przygotowanie
- Umieść żółtka, ocet, musztardę i sól w robocie kuchennym i odpowiednio zmiksuj, aż uzyskasz konsystencję
- Dodaj olej rzepakowy i olej kokosowy nasączony olejem z kanna do mieszaniny, podczas gdy procesor wciąż pracuje
- Dodaj niewielką ilość ciepłej wody do mieszanki, aby utrzymać emulsję, jeśli staje się zbyt gęsta.
Dressing "Zielona bogini" z dodatkiem marihuany
Dressing z zielonej bogini, nasączony marihuaną, nada ci pikantny smak z "wyższością" podczas delektowania się twoją sałatką, burgerem z kurczaka lub wegetariańskimi paluszkami.
Składniki
- Jedno dojrzałe awokado
- Pół pęczka pietruszki
- Pęczek estragonu
- Pół pęczka zielonej cebulki
- Pół pęczka bazylii
- Soczysta cytryna (jedna miała połówkę)
- Pół szklanki majonezu
- Sześć kostek lodu
- łyżka soli
- Dwie łyżki oleju kokosowego nasączonego marihuaną
- łyżeczka czarnego pieprzu
Przygotowanie
- Zmieszaj składniki za pomocą blendera. Zmiksuj do gładkości.
- Podawać jako dressing.
Ketchup nasączony marihuaną
Ketchup nasączony marihuaną jest doskonały do delektowania się BBQ, frytkami i innymi odpowiednimi potrawami, gdy się odurzasz. Świetny sposób na połączenie pysznej aury z wysokością.
Składniki
- Dwie łyżki stołowe oleju rzepakowego
- Cztery ząbki mielonego czosnku
- łyżka stołowa soli koszernej
- Cztery łyżki stołowe pasty pomidorowej
- Dwie łyżki stołowe curry w proszku
- Jedna hiszpańska cebula pokrojona w kostkę
- Cztery łyżki stołowe miodu z canna
- 1 28 uncji rozgniecionych pomidorów
- Pół filiżanki brązowego cukru
- Jedna czwarta filiżanki octu jabłkowego z cydru
- Pół łyżeczki ziela angielskiego
- Jedna łyżeczka mielonej musztardy
Przygotowanie
- Podgrzewaj olej, cebulę, czosnek i sól w rondlu na średnim ogniu przez pięć minut.
- Dodaj do mieszanki koncentrat pomidorowy i gotuj przez 3 minuty.
- Często mieszając, dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pięć minut, aż poczujesz słodki aromat.
- Dodaj ocet do mieszanki i wymieszaj.
- Dodaj brązowy cukier i rozdrobnione pomidory i kontynuuj gotowanie przez 25 minut na małym ogniu. Mieszaj regularnie, aż mieszanina stanie się gęsta
- Dodaj miód z konopi i schładzaj ketchup przez pięć minut
- Zmiksować ketchup w blenderze, aż będzie gładki.
Słowo końcowe
Przyprawy na bazie konopi indyjskich to świetny sposób na delektowanie się posiłkami. Dla początkujących, zacznij od mniejszych dawek marihuany do swoich przypraw. Zawsze możesz stopniowo zwiększać dawkę do poziomu, który jest dla ciebie odpowiedni.
Uwaga: Wszystkie składniki na bazie konopi są domowej roboty.